ponedeljek, 19. december 2016

AJDOVI PRAZNIČNI PIŠKOTI S ČOKOLADNIMI KAPLJICAMI


"Ajda se mi zdi ne samo zdrava, ampak še kako okusna v sladicah. Pa ker so bili ravno prazniki, se mi je sploh zdelo zelo pomembno, da preizkusim piškotke z ajdovo moko ;). In nastali so preslastni piškotki, katerim se ne more upreti nihče :D..."


Sestavine:
- šalica navadne pšenične moke (lahko jo zamenjamo tudi s pirino moko)
- šalica ajdove moke
- 1/2 šalice sladkorja
- 4 rumenjaki
- 2 beljaka
- 1 vanilin sladkor
- 100g čokoladnih kapljic
- 3-4 žlice naribanega masla sobne temperature
- noževa konica pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke cimeta

Priprava:
v posodo presejemo navadno in ajdovo moko. Primešamo sladkor, cimet in  pecilni prašek in na hitro premešamo. V sredini naredimo luknjo, ter primešamo rumenjake, beljaka, ter naribano maslo. Primešamo še vanilin sladkor in zgnetemo v testo. V testo vgnetemo še čokoladne kapljice, ter testo zavijemo v folijo in hranimo 2 uri v hladilniku, da se masa malce strdi. Ponovno pregnetemo in razvaljamo na debeline 3 mm. S poljubnimi šablonami za piškote jih izrežemo, ter polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Premažemo jih z dobro stepenima beljakoma. Pečemo pri segreti pečici pri 180C približno 10-12 minut.




Ni komentarjev:

Objavite komentar