četrtek, 22. december 2016

MEŠANICA ZA DOMAČI VANILIJEV PUDING

"Enkrat na teden je na jedilniku sladic pri meni tudi vanilijev puding. Saj ne, da bi bil v trgovini drag, ampak mislim, da je domači veliko bolj bogatega okusa in bolj pristen. Ker sama najbolj obožujem vanilijev puding, sem si sama zamislila svoj recept za tega. Moja Manca obožuje čokoladni puding, in ko ga že delam, moji domači mešanici primešam le 2 žlici kakava, da dobim preslasten čokoladni puding ;)."

Video recept je: tukaj



MEŠANICA ZA DOMAČI VANILIJEV PUDING

Sestavine za domačo puding mešanico:
-          200 g koruznega škroba
-          200 g nastrgane bele čokolade
-          100 g bele čokolade (Manner)
-          ½ čajne žličke Kotanyi cimeta
-          300 g sladkorja
-          1 vanilin sladkor Kotanyi
Vse sestavine zmiksamo v multipraktiku, razen nastrgane bele cokolade. Čisto na koncu ko so sestavine med seboj dovolj prepojene, primesamo nastrgano belo čokolado. Predlagam, da miksate v multipraktiku, saj le tako se boste lahko tudi zmiksali belo čokolado.

Priprava za puding:
-          3 žlice mleka
-          2-3 žlice mešanice
-          ½ dl mleka

Priprava pudinga:

V posodi zavremo 1/2 l mleka. V majhno kozico vlijemo 3 žlice mleka in primešamo 2-3 žlice mešanice. To med seboj dobro zmešamo, da ne nastanejo grudice ali kepice. Ko mleko zavre, to mešanico prilijemo vrelemu mleku, ter mešamo dobri 2 minuti, da se puding zgosti, nato pa puding vlijemo v želene kozarce ali šalčke in pokrijemo s folijo, da se na vrhu pudinga ne naredi skorja (lahko tudi pudinga ne pokrijete v kolikor imate radi skorjo).

Ostalo mešanico pa shranimo v steklen kozarec z neprodušnim pokrovom in ko se nam zalušta si ga lahko ponovno skuhamo ;).

Ni komentarjev:

Objavite komentar