sobota, 13. maj 2017
Rožičev biskvit s piškotno sredico, prelit z belo čokolado posut z mrvicami
Sestavine:
- 3 jajca (rumenjaki in beljaki posebej)
- 4-6 žlic sladkorja
- 1 zavitek vanilinega sladkorja ali 1 vanilin strok
- ščepec cimeta
- ravna čajna žlička pecilnega praška
- 8 žlic bele moke
- 8 žlic Rožičeve moke
- 3dl mleka
- ščep šoli
- 80-100g Albert piškotov
Za obliv:
- 100g bele čokolade
- žlica masla
- 2 žlici mleka
Posip:
- poljubne mrvice
Priprava:
Najprej ločimo beljake od rumenjakov. K rumenjakom primešamo sladkor, vanilin sladkor ali strok, sol, cimet in pecilni prašek. Penasto jih zmešamo, nato pa dodamo še ostale sestavine. Zmiksamo in čisto na koncu primešamo še sneg. Piškote razpolovimo in jih položimo pokončno drug ob drugega, da tesno zapolniš pekač. Vliješ biskvit v pekač tako, da prelijes piškote. Pečemo pri segreti pečici pri 180C od 15-20 minut. Vzamemo iz pečice, počakamo da se pecivo ohladi, nato pa ga prelijemo s čokoladnim prelivom, ter posujemo s poljubnimi mrvicami.
Čokoladni preliv:
Nad vodno kopeljo stopimo maslo, nadribljeno čokolado in mleko.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar