sobota, 13. maj 2017

Rožičev biskvit s piškotno sredico, prelit z belo čokolado posut z mrvicami


Sestavine:
- 3 jajca (rumenjaki in beljaki posebej)
- 4-6 žlic sladkorja
- 1 zavitek vanilinega sladkorja ali 1 vanilin strok
- ščepec cimeta
- ravna čajna žlička pecilnega praška
- 8 žlic bele moke
- 8 žlic Rožičeve moke
- 3dl mleka
- ščep šoli
- 80-100g Albert piškotov

Za obliv:
- 100g bele čokolade
- žlica masla
- 2 žlici mleka

Posip:
- poljubne mrvice

Priprava:
Najprej ločimo beljake od rumenjakov. K rumenjakom primešamo sladkor, vanilin sladkor ali strok, sol, cimet in pecilni prašek. Penasto jih zmešamo, nato pa dodamo še ostale sestavine. Zmiksamo in čisto na koncu primešamo še sneg. Piškote razpolovimo in jih položimo pokončno drug ob drugega, da tesno zapolniš pekač. Vliješ biskvit v pekač tako, da prelijes piškote. Pečemo pri segreti pečici pri 180C od 15-20 minut. Vzamemo iz pečice, počakamo da se pecivo ohladi, nato pa ga prelijemo s čokoladnim prelivom, ter posujemo s poljubnimi mrvicami.

Čokoladni preliv:
Nad vodno kopeljo stopimo maslo, nadribljeno čokolado in mleko.



Ni komentarjev:

Objavite komentar