torek, 18. april 2017

Domači biskvit z jabolki in pečenimi pencami

Nič ni lepšega in boljšsega kot domače pecivo, narejeno iz srca ;). Res je, je preprosta stvar a šteje le, da je narejena iz srca, kar se pa s tem ne more kositi nobena kupljena sestavina;)...Video recept tukaj...

Sestavine:
- 2 rumenjaka + 2 beljaka
- šalica sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 2 šalici moke
- noževa konica pecilnega praška
- šalica mleka
- 3 žlice stopljenega masla
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1 naribano jabolko

Priprava:
V majhni posodici na malem ognju počasi stopimo maslo. V neki malo večji posodi stepemo beljaka, v drugi posodi pa stepemo rumenjaka, vanilin sladkor, sladkor in cimet. Primešamo stopljeno maslo in mleko, na koncu pa še moko s pecilnim praškom. Vlijemo v pekač s peki papirjem in pečemo pri segreti pečici pri 180C dobrih 20-30 minut.

Pekač vzamemo iz pečice, ga potresemo z naribanim jabolkom, ter premažemo s stepeni sneg in vrnemo nazaj v pečico še za dodatnih 15-20 minut.

Ohladimo in narežemo na koščke. Potresemo z mletim sladkorjem in cimetom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar