četrtek, 28. december 2017

PRAZNIČNI POMARANČNI LIMONIN PUDING PRELIT S ČOKOLADO


SESTAVINE:
- sok ene pomaranče
- sok ene limone
- 4 žlice gustina
- 4-6 žlic mletega sladkorja
- 1/2l mleka
- ščep soli
- 1/3 čajne žličke cimeta
OBLIV:
- 200g čokolade
POSIP:
- mrvice

PRIPRAVA:
V kozici zavremo mleko. Iztisnemo iz pomaranče in limone sok, ter vlijemo v manjšo kozico. Primešamo še ostale sestavine, ter dobro med seboj sestavine zmešamo in povežemo. Ko mleko zavre, mešanico vlijemo v mleko, ter mešamo dobrih 5 minut, da se zgosti. Vlijemo v pripravljene šalice, ter pokrijemo in počakamo, da se ohladi. Stopimo 200g čokolade nad vodno soparo, ter v ohlajene pudinge čokolado vlijemo in čokolado razporedimo. Pudinge hranimo 1 uro v hladilniku, da se čokolada stopi, pred serviranjem pa vzamemo iz hladilnika, ter posujemo z poljubnimi mrvicami.


Ni komentarjev:

Objavite komentar