SESTAVINE:
- 150g poljubnih piškotov keksov
- 11/2 žlice mletega sladkorja
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 1/2 šalice za kavo rožičeve moke
- dl vode
- žlica kave
- nekaj klinčkov
OBLIV:
- 200g poljubne čokolade
PRIPRAVA:
V majhni kozici zavremo vodo, ter skuhamo kavo. Kavo precedimo in ohladimo, ter primešamo klinčke. V multipraktiku zmeljemo piškote, ter ostale sestavine, ter stresemo v posodo za zamrzovanje. Primešamo kuhano precejeno kavo (brez klinčkov), ter pripravimo maso, ki se bo lepo pustila oblikovati v kroglice. Postavimo v zamrzovalnik za dobre pol ure do eno uro. Nad vodno kopeljo stopimo 200g poljubne čokolade. Maso vzamemo iz zamrzovalnika, oblikujemo kroglice, ter jih pomočimo v čokolado in polagamo na poljubni pladenj. Kroglice položimo za približno pol ure ali še bolje malo več v hladilnik, da se čokolada malo strdi, nato pa jih preložimo v kozarčke in zavijemo za darilo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar