sobota, 2. januar 2021

POTRATNA PITA

 



Video recept zanjo je tukaj

SESTAVINE ZA TESTO:

180g pirine moke

100g margarine Omegol

ščep soli

2 rumenjaka

Iz vseh sestavin zgnetemo v testo. Testo pustimo počivati dokler ne dokončamo nadevov.


MAKOV NADEV:

2 beljaka

70g maka

nekaj žlic sladkorja

nekaj žlic mleka

Iz beljakov stepemo trd sneg. Primešamo ostale sestavine, da dobimo mazljivo maso. 


SKUTNI NADEV:

5 zvrhanih žlic skute

čajna žlička limoninega sladkorja

Oboje skupaj zmešamo v posodi.


JABOLČNI NADEV:

6 srednje velikih jabolk

2 čajni žlički limoninega soka ali limoninega sladkorja

Jabolka olupimo in naribamo. Primešamo še sok ali sladkor, ter zmešamo.


Testo razvaljamo na pomokani površini in damo v model za peko in to tako, da nekaj testa gleda ven iz roba. Najprej namažemo s prvo plastjo skutnega nadeva, nadaljujemo z polovico jabolčnega nadeva, premažemo z makovim nadevom, premažemo še s preostalim skutnim nadevom in nanj dodamo še zadnjo plast jabolčnega nadeva. Zavihamo robove na notri, premažemo z rumenjakom in žlico mleka, ter posujemo z vanilijevim sladkorjem. 

Pečemo pri segreti pečici pri 180C 30 minut, nato pa pečico povečamo na 200C in pečemo še toliko časa, da se na vrhu naredi hrustljava skorja. Vzamemo iz pečice, ohladimo v modelu, nato pa jo vzamemo iz modela, posujemo z mletim sladkorjem, ter razrežemo in postrežemo. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar