sobota, 3. junij 2017

DOMAČI JAGODNI SLADOLED


Sestavine:
- Zvrhana šalica za puding jagod
- nekaj svežih jagod
- 2 žlici kisle smetane
- 1 vanilin sladkor ali žlica domačega vanilijevega sladkorja
- žlica navadnega sladkorja
- žlica agavinega sirupa
- scep šoli

Posip:
- pisane mrvice

Priprava:
Jagode razpolovimo in shranimo v posodo za zamrzovanje ter zamrznemo za dobrih 6 ur. Nekaj jagod pustimo, saj potrebujemo tudi sveže. Zamrznjene vzamemo iz zamrzovalnika, primešamo še ostale sestavine, z preostalimi jagodami, katere smo dali na stran, ter zmiksamo. Sladoled postrežemo v poljubnih šalicah, ter posujemo z mrvicami. V sladoled tudi vtaknemo žličko, da bodo vaši gostje tako lahko jedli...

Ni komentarjev:

Objavite komentar