sreda, 26. oktober 2016

AJDOVI MAFINI Z BRUSNICAMI, ROZINAMI IN KOŠČKI ČOKOLADE

"Kdo pravi, da mafini ne morajo biti narejeni iz ajdove moke? Preizkušeno in vse predelano že v želodčkih ;)...V pravi količini so mafini več kot odlični, mislim celo, da je tole tudi ena izmed mojih najljubših sladic ;)..."




Sestavine:
- 150g navadne moke
- 100g ajdove moke
- 3 jajca
- 2 žlici mleka
- žlica olja
- pest brusnic
- pest rozin
- pest bele narezane čokolade
- pest temne čokolade (narezane na koščke)
- 4 žlice sladkorja
- vanilin sladkor
- noževa konica pecilnega praška ali sode bikarbone
- žlica ruma

Rumenjak, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešamo. Dodamo rum, olje, moko in še ostale sestavine. Ampak postopoma. Mešamo vse skozi. Ko dobimo ne pregosto zmes, vlijemo v modečke za mafine, ter jih pečemo pri segreti pečici pri 180-200C približno 30 minut. Odstranimo iz pečice in jih ohladimo. Med tem pripravimo čokoladno glazuro:
- 100g jedilne čokolade
- 20-30g masla
Maslo stopimo na nižji temperaturi. Postopoma dodajamo čokolado in vso stopimo. Vzamemo žlico, ter vsak mafin prelijemo z žlico čokolade. Če pa želite imeti mafine popolnoma prekrite s čokoladno glazuro, pa vzamete zajemalko, ter prelijete ves mafin. Mafine damo potem na hladno, da se čokolada lepo strdi.




Ni komentarjev:

Objavite komentar