sreda, 26. oktober 2016

CARSKI PRAŽENEC ALI "ŠMORN" S SUHIMI SLIVAMI, ROZINAMI, MEDOM IN CIMETOM



Sestavine:
- 2dl mleka
- 2 jajci
- 1/2 čajne žličke cimeta
- pest rozin
- 6 suhih sliv
- 2 žlici medu
- 41/2 žlic moke

Priprava:
V posodo vlijemo mleko, dodamo jajce, cimet, med in rozine. Suhe slive na drobno narežemo in jih dodamo ostalim sestavinam. Dodamo še moko, ter vse skupaj z ročnim mešalnikom zmešamo. 

V ponvi segrejemo čajno žličko olja. Ko je olje dovolj segreto, vlijemo po zajemalko in pol mase v ponev, ter pri manjši temperaturi pečemo na obeh straneh po 5 minut. Tako ponavljamo postopek, dokler nam ne zmanjka mase. 

Narežemo na koščke, ter po želji posujemo z mletim sladkorjem ali pa z medom. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar