sreda, 26. oktober 2016

SACHER TORTA S CIMETOVIMI VETRCI




Testo:


·                     100g jedilne čokolade
·                     100g masla
·                     140g sladkorja
·                     4 jajca
·                     200g moke

Čokoladna glazura:


·                     100g čokolade
·                     20-30 g masla
·                     2 žlici mleka

Cimetovi vetrci:


·                     3 blejaki
·                     sladkor v prahu
·                     navadni sladkor
·                     1 žlička cimeta

Vse sestavine zmešamo in vlijemo v tortni nameščeni pekač. Pekač postavimo v predhodnje segreto pečico na 200C, ter pečemo približno 30-40 minut. Ko je testo pečeno, ga obrnemo na okrogel pladenj, ter ga ohladimo. Ohlajenega razrežemo na dva enaka dela. Na spodnji del namažemo katero koli marmelado, ter pokrijemo z drugim delom. Drugi del pa prelijemo s čokoladno glazuro.


Cimetove vetrce pripravimo tako, da beljake stepemo v trd sneg. Dodamo mu ves sladkor in cimet. Sneg mora biti res trd, da lahko potem to maso vlijemo v brizgo in na pekač nabrizamo male vetrce. Damo jih pečt na predhodnjesegreto pečico na 200C, ter jih pečemo toliko časa, da nastane rjavkasto trda skorja na beljaku. Še vroče položimo na torto, ter okrašeno torto nato damo na hladno, kjer naj bo kar dobre 3-4 ure.


Ni komentarjev:

Objavite komentar