sreda, 26. oktober 2016

ŠTRUDELJ Z BUČNIM OLJEM, NADEVAN Z JABOLKI IN SKUTO


Video recept najdete tukaj 

Sestavine:

Za testo: 
- 250g moke
- 1 jajce
- žlica sončničnega olja
- žlica bučnega olja
- 1/2 čajne žličke kisa (najbolje je jabolčni kis)
- ščepec soli
- voda (mora biti obvezno mlačna)
- vanilin sladkor
- žlica sladkorja

Za nadev:
- 8-10 jabolk (olupimo in naribamo)
- 1/2 kg skute
- 2 žlici sladkorja (po vaši presoji)
- kisla smetana 
- vanilin sladkor
- 1 jajce

Iz vseh sestavin zgnetemo testo. Testo naj ne bo preveč trdo, kajti se ne razvalja lepo, niti ne speče mehko. Pustimo počivati pol ure nekje na hladnem. Med tem olupimo in naribamo jabolka, stisnemo jim sok, ter naribana jabolka prepražimo na maslu dobrih 5 minut. Dodamo jajce in vse skupaj premešamo. Testo razvaljamo na 1/2 mm debeline, ter položimo nanj jabolka, nato pa vse skupaj premažemo s skuto. Po skuti posujemo vanilin sladkor, ter po želji lahko tudi dodate malce cimeta za okus. Zvijemo v rolado, ter položimo v nameščen pekač, ter namažemo s kislo smetano, ter po kisli smetani posujemo z vanilinim sladkorjem. Položimo ga v že prej segreto pečico na 200C in pečemo približno 45 minut do ene ure. 




Ni komentarjev:

Objavite komentar