sreda, 26. oktober 2016

HČERINA TORTA ZA NJEN 3. ROJSTNI DAN



Biskvit:
  • 450 gramov Schaer moke Mix it
  • 2 jajci
  • 70 gramov masla
  • limonina lupinica 2 organskih limon
  • 250 gramov navadnega sladkorja
  • 11/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 2 šalici mleka
  • 1/2 šalice olja
Priprava:
Jajca, sladkor, maslo sobne temperature in lupinico limon dobro penasto zmiksamo. Primešamo mleko in olje, čisto na koncu pa še moko zmešano skupaj s pecilnim praškom. Zmiksamo in vlijemo v tortni model (lahko dobro nameščen z maslom ali pa obložen s peki papirjem) in pečemo pri segreti pečici pri 180C približno 25-30 minut.

Biskvit ohladimo in ga razrežemo na 3 enake dele.

Nato nadevamo najprej spodnji biskvit:
Za nadev 1. testa (spodnjega testa) potrebujemo:
- 100g sliv
- 1 kisla smetana ali 250ml)
- vanilin sladkor
- 2 žlici mletega sladkorja

Slive najprej izkoščičimo. Nato te izkoščičene slive damo v multipraktik skupaj z ostalimi sestavinami, ter jih skupaj zmiksamo. 

Na spodnji del testa položimo drugi del testa in še tistega premažemo z nadevom:
Za nadev 2.testa (zgornji del testa) potrebujemo:
- 8-10 žlic nutele
- 2 žlici sladke stepene smetane (lahko si pomagate s smetano za serviranje v tubi k postrežbi k kavi)
- 2 žlici agavinega sirupa namesto sladkorja (po vaši želji pa lahko dodate sladkor, v kolikor vam agavin sirup ne odgovarja)

Priprava: v posodi zmešamo vse sestavine, ter s tem premažemo biskvit. 
________________________

Za okrasitev te torte potrebujemo 4 različne barve. Rjavo barvo sem naredila tako, da sem zmešala kakav, maslo, med in nekaj kapljic mleka v gosto snov, tako, da ta snov lepo po injekciji teče skozi iglo in se lepo z njo riše. 

Potem pa ko je risba ali napis gotov, pa posujemo s kakavom. Vendar pozor brez manjšega cedila tega ne priporočam, saj se vam lahko ves kakav strese po torti in potem boste imeli zmazek.




Ni komentarjev:

Objavite komentar