Sestavine:
- 100g kokosove moke
- 200 g masla (po potrebi lahko tudi več)
- 2 žlici sladkorja
- 100g dag zdrobljenih albertovih piškotov
- 1 jajce
Čokoladna krema:
- 8 žlic mleka
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 10 dag margarine
- 15 dag čokolade v prahu ali jedilne čokolade
Potek dela:
Piškote zmeljemo v multipraktiku, ter jih zmešamo v posodo skupaj s kokosovo moko.
Maslo stopimo v posodi. Primešamo še sladkor, ter to lepo
stopimo. Maslo in sladkor primešamo k masi. Masi dodamo še rumenjak. Iz beljaka stepemo sneg, ter ga vmešamo
v maso. Na pladenj pripravimo papirnate šalčke za
muffine. Z rokami izdelamo kroglice, ter jih
položimo v vsako šalico. Za čokoladno glazuro: V posodi stopimno
maslo, Dodamo sladkor, vlijemo mleko in čokolado razlomimo
na koščke, ter jo stresemo v posodo k maslu. Vse skupaj zmešamo in
stopimo.
Z zajemalko polijemo
kroglice in Vsako kroglico
posujemo še s črnimi mrvicami. Hranimo jih na hladnem prostoru, vendar ne še v hladilniku, dokler se čokolada ne strdi in ohladi. potem pa lahko hranimo ježke tudi v hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar