sreda, 26. oktober 2016

KOKOSOVI JEŽKI




Sestavine: 
- 100g kokosove moke
- 200 g masla (po potrebi lahko tudi več)
- 2 žlici sladkorja
- 100g dag zdrobljenih albertovih piškotov
- 1 jajce

Čokoladna krema:
- 8 žlic mleka
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 10 dag margarine
- 15 dag čokolade v prahu ali jedilne čokolade

Potek dela:
 Piškote zmeljemo v multipraktiku, ter jih zmešamo v posodo skupaj s kokosovo moko.
Maslo stopimo v posodi. Primešamo še sladkor, ter to lepo stopimo. Maslo in sladkor primešamo k masi. Masi dodamo še rumenjak. Iz beljaka stepemo sneg, ter ga vmešamo v maso. Na pladenj pripravimo papirnate šalčke za muffine. Z rokami izdelamo kroglice, ter jih položimo v vsako šalico. Za čokoladno glazuro: V posodi stopimno maslo, Dodamo sladkor, vlijemo mleko in čokolado razlomimo na koščke, ter jo stresemo v posodo k maslu. Vse skupaj zmešamo in stopimo. 
Z zajemalko polijemo kroglice in Vsako kroglico posujemo še s črnimi mrvicami. Hranimo jih na hladnem prostoru, vendar ne še v hladilniku, dokler se čokolada ne strdi in ohladi. potem pa lahko hranimo ježke tudi v hladilniku. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar