četrtek, 27. oktober 2016

KAPUCCIN - TIRAMISU ZOGICE

"V slaščičarnah po večini povsod dobiš čokoladne ježke. No, ker sama obožujem kapuccin in tiramisu, sem se odločila, da vse skupaj nekako združim in tako so nastale preslastne in nesramno omamno dišeče kroglice ;)..."


Sestavine
250g navadnih piskotov
3 zlice sira mascarpone
dcl vode
zlica kave
60g masla
1 vanilin sladkor
1 jajce
3 zlice sladkorja v prahu
zlica kapuccina
zlica ruma

Postopek
Zavremo vodo, ter zakuhamo kavo. Kavo predcedimo s cedilom v drugo posodico, ter ohladimo. V vecjo posodo damo sir mascarpone, rumenjak, kapuccin in rum, ter vse skupaj zmesamo. Beljak stepemo v trd sneg, ter mu dodamo mleti sladkor. dobro premesamo, ter nekaj casa pustimo v hladilniku. Kekse zmiksamo v multipraktiku, ter maslo stopimo v posodi. V posodo z maso dodamo mlete kekse, ter vse skupaj prelijemo  maslom. Dobro premesamo in na koncu rahlo vmesamo se sneg s sladkorjem. Dodamo se 4-5 zlic ohlajene skuhane kave. Dobro zmesamo in oblikujemo zogice. Povaljamo jih v kakavu, ter polagamo vsako v svojo papirnato salcko za mafine. Damo jih v hladilnik vsaj za 2 uri, da se zogice strdijo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar